![]() |
![]() |
#1 |
👑Kendi Krallığımın Tek Kraliçesiyim 👑 ![]() |
![]() Dana Rosto [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] Dana Rosto Malzemeler 800 gram dana nuar (yağsız ve sinirsiz dana but eti) 1 baş sarımsak 1 çay kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu 1/2 tatlı kaşığı tane karabiber 1 tatlı kaşığı kekik 2 adet orta boy havuç 1 yemek kaşığı elma sirkesi 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 2 yemek kaşığı tereyağı 4 adet orta boy kuru soğan 1 yemek kaşığı un 2 su bardağı sıcak su Yapılışı : Dana nuarı en az bir saat kadar oda sıcaklığında beklettikten sonra mühürleyin. Arzuya göre 1 adet defne yaprağı kullanabilir, sarımsaklar gibi etin bir kaç noktasına taze biberiye parçaları yerleştirebilirsiniz.Dana nuarı marine ettikten sonra ısıya dayanıklı mutfak ipiyle sarabilir, yüksek ateşte mühürledikten sonra kök sebzeler ve sıcak su ilavesiyle fırında da pişirebilirsiniz. Ete lezzet katacak sarımsakların kabuklarını tek tek ayıklayın. Keskin bir bıçak ucu yardımıyla etin üzerine küçük boşluklar açın. Bütün sarımsakları arzuya göre tane karabiberler ile birlikte bu boşluklara yerleştirin. Etin üzerine ince çekilmiş deniz tuzu ve taze çekilmiş tane karabiber serpiştirin. Ayçiçek yağını döküm bir tavada kızdırın. Dana nuarı ateşe alıp aralarda kızartma çatalıyla çevirerek yüksek ateşte mühürleyin. Üzerine kekik serpip mühürleme işleminin sonuna doğru elma sirkesini ekleyin. Havuçların kabuklarını soyun. Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanları ince piyazlık şeklinde doğrayın. Tereyağını ayrı bir tavada eritin. Doğranmış kuru soğanları hafif bir renk alana kadar soteleyin. Unu katıp renk alan soğanlarla birlikte kavurun. Döküm tavada kızarttığınız et ve bıraktığı yağı kavrulmuş soğanlara ekleyin. Sıcak su ve havuçları ekleyip et yumuşayana kadar yaklaşık 60 dakika pişirin. Yumuşayan ve neredeyse suyunu çeken eti ısıya dayanıklı bir fırın kabına alın. Havuçları ekleyin. Lezzet vermesi için eklenen ve püre kıvamına gelen soğanları etin üzerine yayın. Kalan suyu ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika daha etin üzeri renk alana kadar pişirme işlemini sürdürün. Fırından çıkan sıcak rostoyu dilimledikten sonra arzuya göre patates püresi eşliğinde servis edin. |
Yer İmleri |
Etiketler |
dana, rosto |
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
Forum | Yasal Uyarı |
Powered by vBulletin® Version 3.8.6 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. Forumbaz, vBulletin® altyapısını lisanslı kullanmaktadır. genel forum sitesi, genel forum |
Forumbaz, bir genel forum sitesidir. 5651 sayılı yasa gereği forum siteleri yer sağlayıcı kapsamındadır. İçerik sağlayıcı değildir. İçerik sağlayıcı; içeriği üreten, yayımlayan forum üyesidir. Dolayısıyla bildirim almadığımızda içeriklerden yana yükümlülüğümüz doğmaz. Her üye, kendi paylaşımından hukuken kendisi sorumludur. Ne zaman ki haberdar ediliriz ve sakıncalı içeriğe müdahalede bulunmayız, işte o zaman Forumbaz kanunda öngörülen kapsamda sorumluluğu haizdir. İllegal herhangi bir faaliyetin bildirimi için İLETİŞİM linkindeki form doldurulursa, ilgili içeriğe ilişkin hukuki inceleme yapılacak ve en geç 48 saat içerisinde işlem gerçekleştirilip dönüş sağlanacaktır. 5101 sayılı yasayla değişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafından yasaklanmış olup, yasal işlem başlatılması durumunda, paylaşan kişilerin bilgileri müzekkere yazan yetkili makam ile paylaşılacaktır. |