Forum Logo  

Geri Git   Forumbaz.Com > Kadınların Dünyası > Yemek Tarifleri > Et - Tavuk - Balık


Fırında Patlıcan Kebabı


Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 23 Ağustos 2024, 13:30   #1
Çevrimdışı
👑Kendi Krallığımın Tek Kraliçesiyim 👑
Yildizx.gif Fırında Patlıcan Kebabı

Fırında Patlıcan Kebabı



Fırında Patlıcan Kebabı
Malzemeler
3 adet
patlıcan
400 gram
kıyma
1 adet orta boy
soğan
2 diş
sarımsak
1 dilim
bayat ekmek
5-6 dal
maydanoz
1 çay kaşığı
tuz
1 çay kaşığı
kimyon
1/2 çay kaşığı
karabiber
1/2 çay kaşığı
pul biber
Üzeri için:1/2 çay bardağı
su
1 tatlı kaşığı
salça
2 adet orta boy
domates
4-5 adet
sivri biber
 
Eski 23 Ağustos 2024, 13:30   #2
Çevrimdışı
👑Kendi Krallığımın Tek Kraliçesiyim 👑
Varsayılan Yanıt: Fırında Patlıcan Kebabı

Yapılışı
Patlıcanların acı tadını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletebilir ve sonrasında kullanabilirsiniz.
Köftenin harcını hazırlarken soğanın suyunu süzün. Aksi takdirde köfteniz fazla sulu olacaktır.

Acı tatlarla aranız iyiyse biberlerinizi acı olarak tercih edebilir, pul biberinizi acı pul biber olarak kullanabilirsiniz.
Fırınlamadan önce yemeğinizin üzerine 4-5 parça minik tereyağı ilave ederek lezzetlendirebilirsiniz.

Yıkayıp kuruladığınız patlıcanları iki parmak kalınlığında doğrayın.

Halka şeklindeki patlıcanları hafif yağladığınız tepsiye dik dik yerleştirin. Üzerine zeytinyağı ve tuz gezdirerek 220 derece fırında 30 dakika pişirin.

Bu sırada köfteyi hazırlamak için soğanı, sarımsağı ve maydanozu blenderden geçirin. Ekmeği ufalayın.

Kıymayı ve baharatları ekleyerek güzelce yoğurun ve yuvarlak şekil verin.

Patlıcanlar iyice yumuşadığında köfteleri aralarına dizin. Salçayı su ile karıştırarak üzerine ekleyin.

Domates ve biberleri doğrayarak üzerlerine dizin.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin ve afiyetle tüketin.
 
  

Yer İmleri

Etiketler
fırında, kebabı, patlıcan


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Konu Araçları
Görünüm Modları

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Yanıt gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Beyt'i kebabı tarifi anatoLya Et - Tavuk - Balık 1 23 Ağustos 2024 13:27
Neden Bazı Yiyecekler Mikrodalga Fırında Patlar? anatoLya Bunları Biliyor muydunuz? 0 19 Ağustos 2024 10:49


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:19

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumbaz, vBulletin® altyapısını lisanslı kullanmaktadır.
genel forum sitesi, genel forum

Forumbaz, bir genel forum sitesidir. 5651 sayılı yasa gereği forum siteleri yer sağlayıcı kapsamındadır. İçerik sağlayıcı değildir. İçerik sağlayıcı; içeriği üreten, yayımlayan forum üyesidir. Dolayısıyla bildirim almadığımızda içeriklerden yana yükümlülüğümüz doğmaz. Her üye, kendi paylaşımından hukuken kendisi sorumludur. Ne zaman ki haberdar ediliriz ve sakıncalı içeriğe müdahalede bulunmayız, işte o zaman Forumbaz kanunda öngörülen kapsamda sorumluluğu haizdir. İllegal herhangi bir faaliyetin bildirimi için İLETİŞİM linkindeki form doldurulursa, ilgili içeriğe ilişkin hukuki inceleme yapılacak ve en geç 48 saat içerisinde işlem gerçekleştirilip dönüş sağlanacaktır.

5101 sayılı yasayla değişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafından yasaklanmış olup, yasal işlem başlatılması durumunda, paylaşan kişilerin bilgileri müzekkere yazan yetkili makam ile paylaşılacaktır.